A rézkolloid felhasználási területei

A réz nélkülözhetetlen ásványi anyag, a szervezetnek szüksége van erre, hogy a vörösvérsejtek, az idegrostok, a csontok és a kötőszövetek megfelelően működhessenek. A réz megtalálható a diófélékben, a hüvelyesekben, a gabonafélékben, az osztrigában, a húsokban, a burgonyában és más zöldségekben. Bizonyos esetekben a szervezetben rézhiány léphet fel, így szükség lehet a rézkolloidra e hiány megszüntetéséhez.

rezkolloid csont

A magas cink dózisok kiegyensúlyozására

Ha nagy adagban szedünk cinket, akkor a réz gyorsan kiürül a szervezetből és hiány léphet fel a szervezetben. Az American Journal of Clinical Nutrition 1990-es tanulmánya és a Proceedings of the Nutrition Society 1995-ös jelentése szerint a nagy dózisban elfogyasztott cink makula degenerációt vagy más betegségeket okozhat a fellépő rézhiány miatt. Ezért fontos, hogy a cinktablettát szedők rézkolloidot is fogyasszanak.

Az arthritis és a csontritkulás kezelésére

A réz segíthet a rheumatoid arthritis, az osteoarthritis és a csontritkulás kezelésében is. A rézhiány a csontok esetében is komoly problémákhoz vezethet, így nagyon fontos szerepe lehet a rézkolloidnak. A réz nemcsak a reumás betegségek kezelésében, hanem azok megelőzésében is részt vesz, illetve a már kialakult gyulladásokat és fájdalmakat csökkenti. Érdemes ilyen esetben a rézkolloidot helyileg alkalmazni, mert így könnyebben eljut az érintett területekre.

A vérszegénység kezelésére

A rézkolloid előnyös lehet az anaemia esetében is, hiszen a vérszegénység is rézhiány esetében alakul ki - jegyzi meg a Michigan Egyetem Egészségügyi Szervezete. Az emberek vérszegényéség esetében vaskészítményeket szednek, de mellette érdemes a rezet is pótolni. A réznek és a vasnak együtt kell működnie, hogy a hemoglobin létrejöhessen, ami a vérszegény embereknél túl kis mennyiségben van jelen.

Az égések és sebek kezelésére

Az égési sebek és vágások is kimerítik a szervezet réztartalékait, így a gyorsabb gyógyulás érdekében fontos a rézkolloid pótlása, ami gyorsítja a gyógyulást és csökkenti a fertőzésveszélyt.

Kolloid tartalmú termékek ITT!

Vita Crystal Silver NaturPower 500ml

Vita Crystal Silver Natur Power 500ml

Silver víztisztító berendezésen szűrve, grapefruitmag-kivonattal. Étrend-kiegészítő.

Ár: 4495 Ft
Megnézem

Argentum+ 77 EzüstKolloid 480 ml

Argentum+ 77 Ezüst Kolloid 480 ml

99,99%-os tisztaságú ezüstkolloid, mely több száz kórokozóval - baktérium, vírus, gomba -  szemben védheti szervezetünket.

Ár: 17490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!